Hoe het werkt

Hoe werkt het?

–        U meld zich aan op onze site en besteld of reserveert een doos. U vult de gegevens in van de verzender en de ontvanger en u ontvangt van ons bij de reservering per email de documenten bestaande uit een transport contract, paklijst en labels voor op de doos.

–        Wij versturen u de doos indien u die nog niet in het bezit heeft met DPD naar het door u opgegeven adres.

–        U vouwt de doos met de korte stukken eerst dicht en dan de lange gedeeltes goed sluitend tegen elkaar. Daarna goed dicht tapen met bij voorkeur transparant tape, anders eventueel bruin tape, maar geen grijs duct tape gebruiken in verband met het loslaten door de warmte in de Filipijnen.

–        U stuurt ons zo spoedig mogelijk het transport contract terug met uw handtekening en de datum om uw reservering af te ronden voor de desbetreffende zending.

–        U vult de doos goed op en pakt breekbare spullen goed in. Vergeet u s.v.p. niet om vloeibare spullen zoals drank of sap en olie etc. in plastic zakken te doen en deze goed dicht te knopen om lekken te voorkomen. Ook droogwaren zoals pasta’s etc. kunt u beter in een aparte zak verpakken om open scheuren door druk van buitenaf te voorkomen.

–        Plakt u op de bovenkant en de zijkant van de doos uw adres label voor in de Filipijnen. Dit label krijgt u van ons en is voorzien van een unieke registratie code die alleen voor u geld en voor deze zending.

Balik Bayan Doos

–        2 dagen voor de collecte van de dozen melden wij u per email hoe laat en wanneer wij de dozen komen ophalen. Eventuele verzoekjes kunt u van te voren doorgeven, wij proberen hier rekening mee te houden maar dit is helaas niet altijd mogelijk.

–        Tijdens de rit nemen onze chauffeurs contact met u op en kunnen u dan ook van te voren vertellen hoe laat men er ongeveer zal zijn. Zorgt u dan ook dat de dozen klaar staan en indien er contant betaald moet worden en gepast geld aanwezig is om de afhandeling makkelijk en snel te laten verlopen, maar bij voorkeur zouden wij de betaling per bank willen ontvangen.

–        De dozen dienen indien mogelijk op een makkelijk bereikbare plaatst te staan en bij voorkeur op de begane grond. Lege dozen kunnen wij dan op verzoek weer achter laten, voor deze lege dozen dient u een aanbetaling van € 5,- te doen.

–        U geeft tijdens het ophalen de paklijst mee aan de chauffeur, deze dient in het Engels naar waarheid ingevuld te zijn en ondertekend. U mag meerdere dozen op 1 paklijst verwerken, maar u mag ook per doos een paklijst gebruiken. Geeft u de paklijsten en de dozen dan een extra letter bijvoorbeeld A,B of C etc.

–        Mocht u niet thuis kunnen zijn zoekt u dan een oplossing door uw buren te vragen of een familie lid en geef ons dan een contact nummer waar wij deze persoon kunnen bereiken.

–        Tevens kunt u voor dat u de dozen laat ophalen ook gebruik maken van onze extra service. U kunt bij onze webwinkel www.toko4all.nl een bestelling plaatsen, deze zal dan zonder porto kosten worden afgeleverd en u kunt dan ook diepvries of verse producten laten meekomen.